Sterke pedagogische visie

Bij Jor & Daan sturen we op het stimuleren van de zelfstandigheid van het kind. We bieden kinderen de ruimte om hun eigen weg te kiezen en op ontdekking te gaan, vanuit een veilige en vertrouwde omgeving en met oog voor de ander. Jor & Daan heeft een uitgesproken pedagogische visie op de opvoeding van jonge kinderen, met als inspiratiebron Célestin Freinet; zelfstandigheid en gelijkwaardigheid zijn de centrale begrippen in onze pedagogische visie

Ervaren team

We hebben een ervaren, hecht en kundig team. We werken met vaste groepen en met vaste pedagogisch medewerkers, dit biedt continuïteit en veiligheid. Dagelijks zijn er twee pedagogisch medewerkers op de groep en werken met vaste invalmedewerkers, die de kinderen en onze werkwijze kennen.
Jor & Daan heeft een eigen manager, Anouk de Nijs. U kunt voor al uw vragen bij haar terecht

Boordevol activiteiten

Tijdens onze creatieve activiteiten is er veel aandacht voor het leven van alledag. Belangrijk daarin zijn de buurt, de seizoenen, de feesten en de dagelijkse gang van zaken in het kinderdagverblijf. Cultuur, muziek en beweging staan bij Jor & Daan centraal. Zo organiseren we regelmatig muziek- en dansactiviteiten, theater en poppenspel. We gaan erop uit in de buurt, naar de kinderboerderij, de speeltuin of samen boodschappen doen.

Gezonde leefstijl

Drie keer per week, op maandag, dinsdag en donderdag, kookt onze kok een verse, warme en gezonde maaltijd, vaak biologisch. We betrekken de kinderen bij de voorbereidingen, zo leren ze de ingrediënten en de verschillende smaken en structuren van voedsel kennen. Op de andere dagen krijgen de kinderen een gezonde broodmaaltijd met zoveel mogelijk biologische ingrediënten.
Bij Jor en Daan gaan wij iedere dag naar buiten. We beschikken over een grote buitenspeelplaats met spannende speeltoestellen en een grote zandbak. In de zomer is er een groot zonnescherm, zodat we lekker in de schaduw kunnen spelen. Er is een aparte speelplaats voor de baby’s.

Karakteristiek pand

Ons kinderdagverblijf, in hartje Jordaan, bestaat ruim 40 jaar en is gevestigd in een karakteristiek pand dat speciaal als kinderdagverblijf is ontworpen. Door de bijzondere indeling is het voor kinderen een spannend en uitdagend gebouwImpressie