Sterke pedagogische visie

De Kleine Plantage is een klein en gezellig kinderdagverblijf, midden in de Plantage-buurt. De huiselijke en warme sfeer zorgt ervoor dat kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. Kinderen -maar ook ouders- maken hier vriendschappen waar ze lange tijd plezier aan beleven.

Naast hele dagen opvang van 08:00 tot 18:00, bieden we ook halve dagen opvang. Halve dagen zijn alleen mogelijk van 08:00 tot 13:30. Ook een combinatie van hele en halve dagen is mogelijk. Continuïteit op de groepen vinden we belangrijk; daarom hebben we maar een beperkt aantal kinderen die twee dagen in de week komen en werken we met een vast en ervaren team.

Het stimuleren van de zelfstandigheid van kinderen vinden we belangrijk. De ruimtes zijn zo ingericht dat kinderen zelf het speelgoed kunnen pakken, zelf mogen beslissen of ze binnen of buiten willen spelen en waarmee ze willen spelen. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden. Het samenspelen wordt zeker gestimuleerd, maar kinderen die zich terug willen trekken krijgen ook alle ruimte.

Ervaren teams

Ons team bestaat uit vijf vaste en zeer ervaren medewerkers, die dagelijks met alle kinderen werken. Daarnaast hebben we een eigen, vaste invalkracht en werken we met stagiaires. Deze vaste gezichten zorgen voor continuïteit en een geborgen en veilige sfeer. Anne Jantzen is de manager en heeft bijna 40 jaar geleden de Kleine Plantage opgericht. Zij kent alle kinderen, werkt ook op de peutergroep en ouders kunnen met al hun vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

We knutselen dagelijks met de kinderen en hebben binnen, maar ook in de tuin een atelier. Door het hele gebouw hangen hun kunstwerken, zodat ouders kunnen zien wat we allemaal doen. In de herfst en wintermaanden komt wekelijks onze vaste kunstenaar om extra creatieve activiteiten met de kinderen te ondernemen. We zingen dagelijks en regelmatig komt de Liedjestovenaar langs om met de kinderen muziek te maken. Zo komen de kinderen op speelse wijze in contact met verschillende instrumenten.

Gezonde leefstijl

De kinderen krijgen een gezonde en gevarieerde lunch met vers volkorenbrood van de Bakkers van Oost en zoveel mogelijk biologisch beleg. We zorgen altijd voor iets extra’s zoals rauwkost of een salade.
Buiten zijn en bewegen horen bij een gezonde leefstijl. We hebben een prachtige groene tuin, die grenst aan de groepsruimtes en omringd is door andere tuinen en huizen. We spelen hier iedere dag; bij mooi weer staan de deuren naar de tuin wijd open, zodat de kinderen zelf naar buiten kunnen lopen. Bij slecht weer gaan we naar buiten met regenlaarzen en regenjassen. In onze tuin is het heerlijk rustig; je waant je zelfs even buiten de stad. Er valt van alles te ontdekken; we hebben veel planten, een grasveld, tunnel, zandbakken, speelhuisjes, klimbomen, een waterbaan en veel buitenspeelgoed. In het grote konijnenhok wonen onze vijf konijnen die door de kinderen mede worden verzorgd.  Artis is aan het einde van de straat.

Karakteristiek pand

De Kleine Plantage is gelegen in één van de mooiste straten van Amsterdam, recht tegenover Artis. We hebben twee ruime groepsruimtes, die groot en licht zijn en we kijken uit op onze prachtige groene en grote binnentuin.