Sterke pedagogische visie

De Kleine Plantage is een kleinschalig en gezellig kinderdagverblijf, middenin de Plantage-buurt. De huiselijke en warme sfeer zorgt ervoor dat kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen.
Naast hele dagen opvang van 08:00 tot 18:00, bieden we ook halve dagen opvang. Halve dagen zijn alleen mogelijk van 08:00 tot 13:30. Ook een combinatie van hele en halve dagen is mogelijk. Continuïteit op de groepen vinden we belangrijk; we werken met een vast en ervaren team en al onze medewerkers werken vijf dagen per week.

Het stimuleren van de zelfstandigheid van kinderen vinden we belangrijk. De ruimtes van de Kleine Plantage zijn zo ingericht dat kinderen zelf het speelgoed kunnen pakken, zelf mogen beslissen of ze binnen of buiten willen spelen en waarmee ze willen spelen.We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden. Het samenspelen wordt zeker gestimuleerd, maar kinderen die zich terug willen trekken krijgen ook alle ruimte.

Ervaren teams

Ons team bestaat uit vijf vaste en zeer ervaren medewerkers, die dagelijks met alle kinderen werken. Onze jongste medewerkster werkt al 8 jaar en de oudste al bijna 30 jaar bij de Kleine Plantage. Daarnaast hebben we een eigen, vaste invalkracht. Deze vaste gezichten zorgen voor continuïteit en een geborgen en veilige sfeer.
Anne Jantzen is de manager en werkt ook al heel lang bij ons. Zij kent alle kinderen, ouders en medewerkers en u kunt voor al uw vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

We knutselen dagelijks met de kinderen en hebben zelfs een eigen atelier. Om de week komt onze vaste kunstenaar om creatieve activiteiten met de kinderen te ondernemen. Door het hele gebouw hangen de kunstwerken, zodat u kunt zien wat we allemaal doen.
We zingen veel en ook komt regelmatig de Liedjestovenaar om met de kinderen muziek te maken. Zo komen de kinderen op speelse wijze in contact met verschillende instrumenten en zang.

Gezonde leefstijl

De kinderen krijgen een gezonde en gevarieerde lunch met vers volkorenbrood en zoveel mogelijk biologisch beleg. We zorgen altijd voor iets extra’s zoals rauwkost of een salade.
Buiten zijn en bewegen horen ook bij een gezonde leefstijl!We hebben een prachtige groene tuin, die grenst aan de groepsruimtes en omringd is door andere tuinen en huizen. We spelen hier iedere dag buiten; bij mooi weer gaan de deuren naar de tuin open, zodat de kinderen zelf naar buiten kunnen lopen. Ook bij slecht weer gaan we naar buiten met regenlaarzen en regenjassen!Onze tuin is het heerlijk rustig; je waant je zelfs even buiten de stad. Er valt van alles te ontdekken; we hebben een grasveld, tunnel, zandbakken, klimhuis, boot en veel buitenspeelgoed. In het grote konijnenhok wonen onze twee konijnen! Artis is aan het einde van de straat en daar gaan we ook regelmatig naar toe. De kinderen kunnen er lekker spelen en we weten precies welk dier waar woont!

Karakteristiek pand

De Kleine Plantage is gelegen in één van de mooiste straten van Amsterdam, recht tegenover Artis.
We hebben twee ruime groepsruimtes, die groot en licht zijn en we kijken uit op een prachtige groene en grote binnentuin.