Sterke pedagogische visie

Kinderdagverblijf de Kraai haalt haar inspiratie uit de pedagogische visie van Emmi Pikler. Op de twee peutergroepen volgen de kinderen vanaf 2 jaar het Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE) programma Kaleidoscoop (voorschool). De babygroepen werken ook met de VVE thema’s en er zijn een aantal laagdrempelige VVE elementen op de groepen, op deze manier maken de kinderen op een speelse en toegankelijke manier kennis met VVE.

Bij de Kraai hechten we waarde aan de zelfredzaamheid van de kinderen, uiteraard binnen hun eigen ontwikkelingsfase. Kinderen worden betrokken bij het dagprogramma, de aankleding van de ruimtes en de tuin. We stimuleren ze om samen activiteiten te ondernemen. Ze helpen bijvoorbeeld mee in het huishouden, krijgen daar kleine taken. Hierdoor maken we ze medeverantwoordelijk en zelfstandig; ze voelen zich groot en gewaardeerd.

Ervaren team

Ons team bestaat uit ervaren pedagogisch medewerkers en de manager. Naast een stabiel team en betrokken medewerkers, zijn wij ook een hecht en gemêleerd team. De mix van Hbo-opgeleide en senior medewerkers maakt ons team veelzijdig en pedagogisch onderlegd.
De Kraai heeft een eigen manager. Ouders kunnen met al hun vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

We werken elke twee maanden met een thema zoals natuur, vakantielanden, kleding, kleuren en vormen. Gedurende de hele dag integreren wij de thema’s in al onze activiteiten. De presentatie van wat we doen en de werken van de kinderen kunnen bewonderd worden in de groep en op de thematafel direct bij binnenkomst in het kinderdagverblijf.

Gezonde leefstijl

Om de week krijgen de kinderen een gezonde, warme maaltijd. De maaltijden worden tweemaal in de week vers geleverd door kindercateraar Moekes Maaltijd.  In de andere week krijgen de kinderen een verantwoorde deels biologische broodmaaltijd. Bij de broodmaaltijd kunnen kinderen kiezen uit verschillende soorten rauwkost en broodbeleg. De maaltijden zijn gevarieerd, zodat de kinderen kennis kunnen maken met verschillende smaken.  Soms helpen de kinderen mee met het bereiden van de maaltijd, zo leren ze de smaken en structuur van de ingrediënten kennen. Alle maaltijden zijn vegetarisch.

Verder staat er elke dag vers fruit op het menu, volkoren crackers of rijstwafels.

Karakteristiek pand

Ons kinderdagverblijf is gevestigd in een oud en heel ruim schoolpand in het oostelijk deel van Amsterdam Centrum. Het is verbouwd tot kinderdagverblijf en heeft ruime en lichte groepsruimtes die direct gelegen zijn aan de pas gerenoveerde en grote buitenspeelplaats.
In dit statige gebouw vindt u alles onder één dak; kinderdagverblijf, naschoolse opvang, verloskundige en het Ouder Kind Centrum. De verschillende organisaties maken gebruik van elkaars faciliteiten en deskundigheid. Voor ouders is deze bundeling van expertise wel zo gemakkelijk.