Sterke pedagogische visie

Autonomie staat bij de Regenboog centraal. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zelf nieuwe dingen te ontdekken. Dit gaat natuurlijk met vallen en opstaan, maar geeft kinderen uiteindelijk veel zelfvertrouwen.
Als groen kinderdagverblijf heeft De Regenboog een grote, groene natuurtuin. Het spelen in de natuurtuin bevordert het samenspel, de fantasie en het gevoel van harmonie en welbevinden van de kinderen. We zijn elke dag buiten met de kinderen, bij mooi en slecht weer. Er is van alles te doen in onze tuin, zo is er een wilgentunnel en een grote zandbak. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen!

Betrokken team

Ons team bestaat uit pedagogisch medewerkers, de manager en de kok. Wij hebben een mix van zeer ervaren en jonge medewerkers. Een aantal van ons volgt regelmatig workshops over natuurtuinen. Zij inspireren de andere teamleden en de kinderen, maar ook de ouders. De Regenboog heeft een eigen manager.

Boordevol activiteiten

We sluiten met onze activiteiten aan bij de ontwikkeling van de kinderen en werken met thema’s als fantasie, bewegen, sprookjes en water. Gekoppeld aan het thema doen we allerlei activiteiten met de kinderen, zoals knutselen, muziek, voorlezen, toneel, bewegingsspellen of yoga. Kunstenaars, zoals musici, dansers, beeldend kunstenaars en andere deskundigen ondersteunen ons hierbij. Niet het resultaat is belangrijk, maar het creatieve proces dat het kind doormaakt.

Gezonde leefstijl

Op de Regenboog vinden we verantwoorde voeding heel belangrijk, we eten gezond en biologisch. Onze kok Roos kookt elk dag een warme maaltijd voor de kinderen met natuurlijke en dagverse producten, we gebruiken biologische producten. Vegetarische of halal-maaltijden behoren ook tot de mogelijkheden.
Gezonde voeding hoort bij een gezonde leefstijl en daarom betrekken we de kinderen bij het bereiden van een maaltijd. Zo leren ze de verschillende ingrediënten en verschillende smaken kennen.
Als groen kinderdagverblijf zijn we veel buiten. Veel activiteiten lopen binnen en buiten in elkaar over; in de tuin kunnen kinderen in het vrije spel hun fantasie verder uitleven. Er is volop ruimte om lekker te rennen en te fietsen, er zijn hutten en een bospad. Ze kunnen met water, zand, takken, in de kruiptunnel of in de yurt van wilgentenen spelen.

Karakteristiek gebouw

Ook de omgeving is groen, we liggen midden in een speelpark. We zijn gevestigd in een ruim pand aan de Houtmankade, midden in de Spaardammerbuurt en vlakbij het Westerpark. Het pand is ruim en is als een van de eerste gebouwen in Amsterdam, speciaal gebouwd als kinderdagverblijf.
Ook ligt het kinderdagverblijf vlakbij het nieuwbouw gebied de Houthavens.