Sterk pedagogische visie

Plancius heeft drie verticale groepen van 0 tot 4 jaar en werkt met de Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) methode die kinderen spelenderwijs stimuleert in hun sociale, emotionele en motorische ontwikkeling, het speel- en leergedrag en ook de taalontwikkeling. We werken met het Piramide-programma, dat uitgaat van thema’s met activiteiten die aansluiten bij de leefwereld en de ontwikkeling van het kind. Zo kan ieder kind zich in zijn eigen tempo ontwikkelen.

Ervaren team

Bij Plancius werken we met een veelzijdig, ervaren en betrokken team, bestaande uit twaalf pedagogisch medewerkers en de manager. Ons team wordt regelmatig uitgebreid met stagiaires die een pedagogische opleiding volgen. Plancius heeft een eigen manager, Netty Tol . U kunt voor al uw vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

We maken elke dag bijzonder! We bieden de kinderen afwisselende en uitdagende activiteiten aan. We werken ontwikkelingsgericht; de activiteiten passen bij de leefwereld en ontwikkeling van ieder kind.
We werken met thema’s en doen allerlei themagerichte activiteiten en ook de groepsruimte en de speelhoeken worden aangepast aan het thema. In ons atelier maken we mooie dingen met de kinderen.

Elke maand komt Fleur, zij is meubelmaker en geeft timmerworkshops en doet timmer- en bouwactiviteiten met de kinderen. Ook komen regelmatig muzikanten van MeMo (Memorable Momenten) langs om met de kinderen muziek te maken. De muzikanten zijn studenten van het conservatorium.

Gezonde leefstijl

De kinderen krijgen een heerlijke warme maaltijd als lunch met verse, biologische ingrediënten of een biologische broodmaaltijd met een salade. Voor de kleinere maken we elke dag verse groentehapjes.

Buiten spelen vinden we belangrijk en dat doen we graag en veel op onze leuke buitenspeelplaats. We gaan elke dag naar buiten. Op mooie dagen gaan we fijn met z’n allen naar het Westerpark, dat bij ons om de hoek ligt.

Karakteristiek pand

Ons mooie ruime pand is een voormalige schoolgebouw dat volledig is gerenoveerd, maar met behoud van karakteristieke details. De speels ingerichte groepsruimtes zijn ruim en licht en hebben een huiselijke en intieme sfeer. De ruimtes hebben extra ramen onderin, zodat ook de allerkleinsten kunnen zien wat er buiten gebeurt.

Ons pand bevindt zich midden in de Zeeheldenbuurt in Amsterdam-Centrum, vlakbij het Haarlemmerplein en de Houthaves. Ook de Jordaan en het Westerpark liggen op loopafstand.
 Plancius heeft een leuke, afgesloten speeltuin. De kinderen kunnen lekker rondfietsen, klimmen of van de glijbaan roetsjen, die in onze klimheuvel ligt verstopt. We hebben een overdekte zandbak, waar zandkastelen gebouwd worden. 
We gaan elke dag naar buiten en als het mooi weer is, eten we aan de picknicktafels.

In het pand van Plancius is een buitenschoolse opvang gevestigd. Zo kunnen de kinderen in hun vertrouwde omgeving blijven met bekende leeftijdsgenoten.