Sterke pedagogische visie

We laten ons inspireren door de pedagogische visie van Maria Montessori; veel aandacht aan het individuele kind en het stimuleren van de zelfstandigheid. Typisch Montessori is de huiselijke inrichting van de groepsruimtes. We werken ook met het voor- en vroegschoolse educatie(VVE) programma Kaleidoscoop. Dit is primair gericht op de taalontwikkeling en bedoeld om de woordenschat van de kinderen uit te breiden. Dit gebeurt op een speelse wijze. Daarnaast is het een methode die aandacht heeft voor de ontluikend rekenen, sociaal-emotioneel gedrag, speel- en leergedrag (zelf)redzaamheid en motoriek. Het is een goede manier om ontwikkelingsgericht te werken binnen de kinderopvang en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Vanaf 2025 zullen wij overgaan op het VVE programma Startblokken.

Ervaren team

We zijn een vast en ervaren team, bestaande uit gediplomeerde pedagogisch medewerkers en ook hebben we regelmatig stagiaires van een pedagogische opleiding in huis. Zo is er een vertrouwd gezicht voor de kinderen en ouders op de groepen. IJsterk Kinderdagverblijven zorgt ervoor dat al haar medewerkers BHV/EHBO gecertificeerd zijn. Adriënne Tas is de manager; zij werkt al sinds de opening in 2009 bij Westerdok en kent alle kinderen en ouders. U kunt voor al uw vragen bij haar terecht.

Boordevol activiteiten

Passend in onze visie bieden we een vol en gevarieerd activiteitenprogramma aan, zodat de kinderen op verschillende (ontwikkelings)gebieden van alles kunnen ontdekken. We werken met thema’s zoals de boerderij, voeding, het verkeer en feestdagen. Dit doen we door verhalen te vertellen, gesprekken met de kinderen te voeren, toneelstukken, spellen en knutselwerken te maken.

Cultureel aanbod

Elke maand komt er iemand van MEMO. MEMO staat voor memorabele momenten. Een muzikant van het conservatorium neemt een instrument mee, en laat kinderen kennis maken met muziek.
Om de week komt een kunstenares langs. Zij laat de kinderen ontdekken, ervaren en materialen uitproberen.

Monkey Moves

Maandelijks komt Monkey Moves bij ons. Zij verzorgen bewegingsactiviteiten voor de kinderen op een speelse manier. Alles draait om spel, bewegingen, kleuren en ballen. Elke keer is een feest!

Gezonde leefstijl

De kinderen krijgen een heerlijke warme maaltijd als lunch met verse ingrediënten of een broodmaaltijd met een salade. Ook bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind; we doen veel beweegspellen en zijn veel buiten, waar van alles te beleven is. Op de speelplaats kunnen de jongste kinderen onder andere lekker spelen met water en we hebben een echte buitenkeuken en houten speelhuizen.

Om de week krijgen de kinderen een gezonde, warme maaltijd. De maaltijden worden tweemaal in de week vers geleverd door kindercateraar Moekes.

Karakteristiek pand

We zijn gehuisvest in een modern en open gebouw op het Westerdokeiland. We hebben vier verticale groepen van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf heeft een stoere, frisse en lichte uitstraling. We kijken uit op de gracht met woonboten.